Antreprenorul a vorbit deschis despre ceea ce crede el că reprezintă adevăratele pericole ale social media și despre modul în care aceste rețele sociale exploatează „vulnerabilitatea” oamenilor.
„Ideea din spatele construirii acestor aplicații, Facebook fiind una dintre ele, s-a bazat pe ‘cum să consumăm cât mai mult din timpul oamenilor și cum să le atragem cât mai mult atenția?'”, a spus Parker, care s-a alăturat echipei Facebook în 2004, la scurt timp după lansarea aplicației.
Acesta susține că nivelul de dopamină – hormonul fericirii – din organismul oamenilor ajunge să crească atunci când cineva apreciază sau comentează o fotografie sau o postare de-a lor. „Și asta te determină să adaugi și mai mult conținut, ceea ce-ți va aduce și mai multe aprecieri și comentarii”, continuă Parker.
Antreprenorul mărturisește că aplicațiile funcționează bazându-se pe introducerea persoanei într-o buclă a feedback-ului și validării sociale, explicând că aceasta este ideea la care ar apela orice hacker pentru a exploata o vulnerabilitate a psihicului uman.
„Inventatorii, creatorii – eu, Mark Zuckerberg, Kevin Systrom de la Instagram – toți au înțeles asta. Și am făcut-o, dincolo de toate”, spune Sean Parker.